COR BONUM-Dom za starije i nemoćne, Podstrana okružen je prekrasnim vrtom i pogledom na more gdje štićenici mogu provoditi slobodno vrijeme i uživati u lijepom vremenu međusobno i sa svojim obiteljima dok su im u posjeti.

COR BONUM-Dom za starije i nemoćne, Podstrana

COR BONUM-Dom za starije i nemoćne, Podstrana

Na raspolaganju ima individualnu 24-satnu stručnu skrb,njegu i smještaj osoba treće životne dobi bez obzira na pokretljivost.

DOM ZA STARE I NEMOĆNE:

  • Pokretne osobe
  • Polupokretne osobe
  • Nepokretne osobe

Za štićenike koji imaju posebne potrebe vezano za njihova zdravstvena stanja dom osigurava ortopedska pomagala. Dom omogućava nabavu antidekubitalnog programa, (madrace, jastuke, obloge i ostalu opremu) koja je potrebna za sprječavanje dekubitisa.

Za štićenike sa posebnom dijagnozom poput:  bolesti žuči, jetre, dijabetesa, ulkusi i td. dom uvodi se poseban režim prehrane. Za one koji se ne mogu sami hraniti djelatnici doma paze na njih kako bi redovito i češće konzumirali obroke, najčešće se takvima nudi i kašasta, usitnjena hrana, a ako ni to nije moguće onda se teže oboljeli bolesnici hrane pomoću sonde, intravenozno ili parenteralnim putem.

Stručno liječničko osoblje

Stručno liječničko osoblje doma svakodnevno prati vitalne funkcije štićenika (tlak, vrijednost šećera u krvi, puls). Ovisno o potrebi štićenika omogućena je stalna posjeta liječnika (spec. internista, psihijatra, spec. obiteljske medicine…).

Fizikalna terapija je sastavni dio usluga, i to u obliku individualnih ili grupnih vježbi. Provodi se kineziterapija, TENS terapija, krioterapija, terapija oblozima infracrvenim svjetiljkama, elektrostimulacija oslabljene muskulature. Dostupne su i usluge masaže i limfne drenaže.

Liječnička skrb i nadzor 0-24.

Smještajni kapaciteti doma su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, te nekoliko trokrevetnih soba. Sam dom je smješten u blizini mora, te nudi korisnicima potreban mir i kvalitetu života.

Sobe su različite veličine sa nekoliko kupaona i zajedničkim dnevnim boravkom. Tu se štićenici mogu družiti uz televiziju, čitanje časopisa ili novina. Dom u nastavku ima predivan vrt i pogled na more gdje štićenici mogu provoditi slobodno vrijeme s pogledom na more i sa svojom obitelji kada im dođu u posjet.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

0-24

Utorak

0-24

Srijeda

0-24

Četvrtak

0-24

Petak

0-24

Subota

0-24

Nedjelja

0-24

Adresa

Our Address:

Mutogras 71, Podstrana

GPS:

43.466624622834, 16.578702119309

E-mail:
Web:

-