COR BONUM-Dom za starije i nemoćne, Podstrana okružen je prekrasnim vrtom i pogledom na more gdje štićenici mogu provoditi slobodno vrijeme i uživati u lijepom vremenu međusobno i sa svojim obiteljima dok su im u posjeti.

Na raspolaganju ima individualnu 24-satnu stručnu skrb,njegu i smještaj osoba treće životne dobi bez obzira na pokretljivost.

Za štićenike koji imaju posebne potrebe vezano za njihova zdravstvena stanja dom osigurava ortopedska pomagala. Dom omogućava nabavu antidekubitalnog programa, (madrace, jastuke, obloge i ostalu opremu) koja je potrebna za sprječavanje dekubitisa. Sve preventivne mjere za suzbijanje dekubitisa se kontinuirano provode.

Za štićenike sa posebnom dijagnozom poput: dijabetesa, bolesti žuči, jetre, ulkusi i dr. uvodi se poseban dijetalni režim prehrane. Za one koji se ne mogu sami hraniti djelatnici doma paze na njih kako bi redovito i češće konzumirali obroke, najčešće se takvima nudi i kašasta, usitnjena hrana, a ako ni to nije moguće onda se teže oboljeli bolesnici hrane pomoću sonde, intravenozno ili parenteralnim putem.

Stručno liječničko osoblje doma svakodnevno prati vitalne funkcije štićenika (tlak, vrijednost šećera u krvi, puls). Ovisno o potrebi štićenika omogućena je stalna posjeta liječnika (spec. internista, psihijatra, spec. obiteljske medicine…).

Fizikalna terapija je sastavni dio usluga, i to u obliku individualnih ili grupnih vježbi. Provodi se kineziterapija, TENS terapija, krioterapija, terapija oblozima infracrvenim svjetiljkama, elektrostimulacija oslabljene muskulature. Dostupne su i usluge masaže i limfne drenaže.

Liječnička skrb i nadzor 0-24.

Smještajni kapaciteti doma su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, te nekoliko trokrevetnih soba. Sam dom je smješten u blizini mora, te nudi korisnicima potreban mir i kvalitetu života.

Sobe su različite veličine sa nekoliko kupaona i zajedničkim dnevnim boravkom.Tu se štičenici mogu družiti uz TV,čitanječasopisa i novina. Dom u nastavku ima predivan vrt i pogled na more gdje štičenici mogu provoditi slobodno vrijeme s pogledom na more i sa svojom obitelji kada im dođu u posjet.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

0-24

Utorak

0-24

Srijeda

0-24

Četvrtak

0-24

Petak

0-24

Subota

0-24

Nedjelja

0-24

Adresa

Our Address:

Mutogras 71, Podstrana

GPS:

43.466624622834, 16.578702119309

E-mail:
Web:

-